Foto's

Visuele impact

Een beeld zegt meer dan 1.000 woorden

Je kunt uiteraard eigen foto's gebruiken. Maar, als je niet veel materiaal tot je beschikking hebt, of als de kwaliteit ervan te wensen over laat ... dan kun je visueel tóch ijzersterk uit de hoek komen. Hoe? Door gebruik te maken van stockfoto's. Ik heb abonnementen op vele databanken. Zo heb jij ook meteen toegang tot een onbeperkte hoeveelheid professionele foto's. Voor de kosten hoef je het in ieder geval niet te laten, het is zeer betaalbaar. Je zal er waarschijnlijk wel wat tijd in willen investeren, maar de zoektocht naar de juiste visual is leuk en inspirerend en ik help je er graag bij.

©Copyright

En dan nog iets – officieel aangekochte foto's zijn meteen ook rechtenvrij en mag je dus onbezorgd op je site en in advertenties gebruiken.
Want, zomaar een fotootje van internet pakken en op je site zetten, dat mag niet lieve mensen!

Foto voor en na, na, na

Ja, de laatste is ook een foto

Redbanana Webdesign | onbewerkte foto
Redbanana Webdesign | 'Bright & shiny sky and water' effect op foto
Redbanana Webdesign | Zwart / wit met sketch effect foto
Redbanana Webdesign | Met animerend golfeffect op foto

Fotox!

Je wilt natuurlijk dat de visuals voor je site, social media of advertentie je verhaal perfect ondersteunen en het ideale 'effect' hebben. De visuals moeten dus niet alleen goed gekozen zijn, ze moeten op de juiste wijze in het hele plaatje passen en liefst ook nog een beetje 'licht' blijven, zodat de laadtijd het niet fors te verduren krijgt. Ik gebruik Photoshop elke dag en nóg weet ik niet alles (maar wel veel). Een feit is in ieder geval dat elke foto die ik online zet, vroeg of laat een keer een Photoshop behandeling moet krijgen. Soms blijft het bij het optimaliseren van het formaat, soms zijn er echt speciale kunstmatige ingrepen nodig om een foto op te peppen. Daarom noem ik Photoshop voor de grap ook weleens botox voor je foto's: Fotox.

Pixel perfect & vector phenomenal

Ik werk met Adobe CC. Zoals gezegd dus, met Photoshop als het om pixels gaat. Hebben we met een vector (grafisch / meetkundig) file te maken, zoals bijvoorbeeld bij logo's, dan werk ik in Adobe Illustrator.

Video's

Als het maar beweegt?

Ja, maar altijd met de juiste focus!

Hier drie zeer uiteenlopende video's om te laten zien wat ik op dit gebied voor je kan betekenen. Ook voor videobewerking gebruik ik Adobe CC (Premiere & After Effects). Heb je geavanceerdere video skills nodig? Ik werk graag samen met professionele editors die we bij jouw project kunnen betrekken.

VIDEO ISRID - DEMO (met stock video's)

De eerste video bestaat volledig uit bestaand videomateriaal. Ik heb lange clips ingekort en hier en daar wat aangepast. Vervolgens heb ik er een bijpassende beat bij gezocht, et voilà. Deze promo heeft de eindstreep van het project toch niet gehaald, hoe mooi hij ook geworden is. De focus van de boodschap hebben we uiteindelijk meer op 'fashion' & 'feminine' en minder op 'tech' & 'AI' gelegd en de stock video's hebben we vervangen door eigen beelden, aangezien juist de eigenheid van ISRID benadrukt moest worden. Maar, hier in mijn portfolio wilde ik 'm toch niet laten ontbreken, omdat het goed laat zien hoe je met bestaand materiaal verbluffend snel een strakke video kunt maken.

VIDEO ERVE EUROPE - PROMO (met foto's)

Bij de tweede heb ik bestaande foto's gebruikt en blanco foto's bewerkt met de gewenste prints, daarna heb ik het geheel in een video editor gezet om beweging toe te voegen en het geheel voorzien van teksten en een ritmisch muziekje. De beelden verspringen precies op de maat.

VIDEO GO4VITALITY - Tekst & uitleg

Bij deze video heeft mijn klant zelf een paar shots van zichzelf opgenomen (smartphone) waarin ze rustig haar verhaal doet (respect hoe ze dat gedaan heeft!). Daarna heb ik de beelden een klein beetje geknipt en geplakt waar nodig en de levels van het geluid en licht aangepast. Vervolgens heb ik titels gemaakt en toegevoegd, zodat de aandacht van de kijker goed bij haar verhaal blijft.

Heb je dit al gezien?


Redbanana Webdesign logo
✔ Professionele, creatieve & dynamische websites ✔ Logo's ✔ Huisstijlen ✔ Webshops ✔ Facebook shops ✔ Marketing ✔ Nieuwsbrieven ✔ Perfect afgestemd op je doelgroep(en) ✔ Veel persoonlijke aandacht ✔ Enthousiast én geduldig

Adres

Ingeborg Dashorst
Boslaan 28 A
3050 Oud-Heverlee (bij Leuven)
België

alles-in-1

Creatief, full service webbureau met veel persoonlijke aandacht.